Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Конфедерація вільних профспілок вважає проект бюджету на 2007 рік антисоціальним та корупційним

Конфедерація вільних профспілок України вважає проект бюджету на 2007 рік антисоціальним та корупційним. Зокрема, як стверджують її члени, уряд свідомо спланував критичний дефіцит бюджету 2,6% до ВВП, задля його покриття державний борг України до 2010 року збільшиться до 180 млрд грн.
Також, за розрахунками Центру Разумкова, 33% населення України не зможе платити за комунальні послуги. За словами заступника голови профспілки „Захист праці” Людмили Поліщук, зараз розглядається проект Закону, згідно з яким виселятимуть з квартири за несплату комунальних послуг. Зокрема, такий прецедент відбувся в Києві. На робочій зустрічі Конфедерації профспілок та уряду члени профспілок запропонували підняти прожитковий мінімум та мінімальну зарплату.
За розрахунками Конфедерації, вартісна величина прожиткового мінімуму штучно занижена щонайменше вдвічі, і має становити на початку наступного року близько 1300 гривень, якщо врахувати новий набір продуктів харчування, непродовольчих товарів та послуг з урахуванням податку з доходів фізичної особи. Попри те проектом бюджету на 2007 рік передбачено збільшення податку на зарплату фізичних осіб з 13-ти до 15%, а прожитковий мінімум з 1 січня становитиме 492 гривні, з 1 квітня 2007 року – 501 гривню і з першого жовтня – 510 гривень.
Як стверджує Людмила Поліщук, міністр будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства Володимир Рибак сказав, що тарифи на комунальні послуги вже прийняті, тому їх не зможуть змінити, і він пообіцяв підняти мінімальну зарплату та прожитковий мінімум в проекті бюджету на 2007 рік.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ