Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Конфедерація вільних профспілок висловила Кабміну низку пропозицій

Заступник голови профспілки „Захист праці” Людмила Поліщук ознайомила журналістів з результатами робочої зустрічі Конфедерації вільних профспілок України і Кабінету Міністрів України.
За її словами, робоча зустріч відбулася дуже конструктивно, зокрема порушувалося питання щодо проблем відомчого житла, яке для присутніх на зустрічі було новим і на яке вони не змогли дати відповідь. Також обговорили питання щодо збільшення кількості машин швидкої допомоги, доведення їх кількості до однієї на 7 000 мешканців, щоб між викликом та прибуттям „швидкої” було не більше 12-13 хвилин. Також про порядок звільнення працівника і можливості працівника перебувати у декількох профспілках одночасно.
На робочій зустрічі було обіцяно відновити лікарняні листи замість теперішніх довідок, які не оплачуються, а також розглядалася можливість збільшення тривалості оплачуваного лікарняного понад 30 днів, залежно від стану хворого. Також розглядалось питання щодо прийняття закону, який регулює відносини працівника та роботодавця договором, зокрема члени профспілки виявили, що в цьому законі захищаються лише права роботодавця. Зараз Конфедерація профспілок вносить свої правки в цей законопроект.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ