Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Конфлікт між Президентом та прем’єром можна розглядати двояко – Костянтин Бондаренко

«Конфлікт, який існує сьогодні між Президентом та прем‘єр-міністром можна розглядати, як цілісний, а можна розглядати, як внутрішньо сімейний. Тому, що по великому рахунку зважаючи на ті всі протистояння, які начебто були між помаранчевими та біло-блакитними, вони представляють різні розгалуження одного великого дітища –  номенклатури, яка сформувалася ще за часів Кучми. Лише з тією різницею, що помаранчеві розгалуження під впливом національно-демократичного руху більш демократизувалися, ставши трошки ближчими до суспільства. Ці обидві сили інколи пробиває до близькості, а інколи – до чвар. Між різними гілками влади може виникати привселюдна сварка, а потім вони спільно приходять до кулуарних домовленостей. Люди це все розуміють і бачать, що ті, хто сьогодні сваряться, завтра миряться і спільно утворюють уряд та голосують за відповідні постанови.

Якась частина суспільства це бачить і висловлює свою думку саме так, як це сталося в соціологічному опитуванні», -- сказав «Гал-info» політолог Костянтин Бондаренко, коментуючи результати соціологічного опитування «ФОМ-Україна».
Нагадаємо, що  згідно з цим опитування майже половина українців -- 43,9% не підтримують ідею розпуску парламенту і проведення дострокових виборів. За розпуск Верховної Ради і проведення дострокових парламентських виборів висловилися лише 28,2% респондентів, при цьому 42,5% опитаних вважають, що дострокові вибори не зможуть вирішити існуючий конфлікт між Президентом Віктором Ющенком і прем'єром Віктором Януковичем, і лише 21,2% -- що дострокові вибори могли б усунути існуючий конфлікт.
 Переважна більшість опитаних -- 71,5% -- вважають, що конфлікт між президентом і прем'єром існує, і тільки 17,8% респондентів упевнені, що такого конфлікту немає. У той же час, половина опитаних -- 50% -- вважають, що в Україні зараз не слід проводити референдум як щодо політреформи, так і проведення дострокових парламентських виборів.
Опитування проводилося з 9 по 18 грудня, у ньому брали участь 2000 респондентів з 160 населених пунктів. Похибка вибірки складає 2,2%.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ