Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Конфлікт між Сходом та Заходом України можна вирішити лише з великою кількістю насильства - екс-глава МЗС Німеччини

Україна є поділеною країною, дві частини якої мають протилежні цілі, вважає екс-міністр МЗС Німеччини у 1998-2005 роках Йошка Фішер. Про це німецький політик написав у своїй статті для "Проекту Синдикат".

"З точки зору стратегічної орієнтації,Україна є поділеною країною. Її східні та південні регіони (особливо Крим) хочуть повернутися до Росії, в той час як її західні та північні регіони хочуть рухатися до Європи. В осяжному майбутньому даний конфлікт може бути вирішений, якщо таке взагалі можливо, тільки з великою кількістю насильства".

На думку Йошки Фішера, Україна має потребу в мирному і демократичному вирішенні проблеми поділу, і знайти його можливо тільки в рамках збереження статус-кво.

Нагадаємо, останнім часом в Україні різко посилилися сепаратистські настрої. Зокрема, губернатор Харківщини, член ПР Михайло Добкін заявив напередодні нового року, країну необхідно розділити. А його земляк, член фракції ПР у парламенті Дмитро Святаш заявив, що у межах України є дві країни і "рано чи пізно цей альянс розпадеться", або ж "ми повбиваємо один одного".

Разом з тим, Віктор Янукович на засіданні Ради регіонів заявив, що не допустить проявів сепаратизму. За його словами, останнім часом місцевими радами у західних областях були ухвалені "нігілістичні правові рішення".

"Як кажуть, передайте їм вітання гаряче від мене особисто, - заявив Віктор Янукович. - Ми ніколи не допустимо ні правового нігілізму, ні сепаратизму. Всі, хто до цього причетні, понесуть відповідальність, відповідно до законів України".

ipress.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ