Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Конфлікт Садового і «Свободи» перекочує у наступний рік

Жодних ініціатив міського голови Львова щодо відновлення роботи комісії стосовно нової структури Львівської міської ради немає. Про це сьогодні, 28 листопада, в коментарі Гал-інфо повідомив депутат, голова комісії законності Любомир Мельничук.

Він зазначив, що від початку каденції минуло два роки і ось вже два роки немає жодних зрушень у питання нової структури виконавчих органів міської ради.

«Ми заявляли про це ще два роки тому. У Львівській міській раді панує надмірна бюрократія. Одні відділи дублюють повноваження інших. У міській раді 1 325 чиновників. Єдине що ми чуємо, так це те, що ми, мовляв, не хочемо їх фінансувати. Ми подали свій варіант структури, але ніякої реакції від міського голови Львова не отримали», - зазначив Мельничук.

Він також додав, що Андрій Садовий не звертався до фракції ВО «Свобода» (найбільша фракція у Львівській міськраді – 55 депутатів з 90), аби відновити переговори.

Любомир Мельничук також зазначив, що наслідками бюрократизації виконавчих органів міста стали непрозорі призначення, коли виявляється що некомпетентні люди займають посади.

«Надзвичайно великим порушенням є те, що в апараті роками працюють люди у статусі виконуючих обовязків. Це свідчить про неконструктивну роботу органів виконавчої влади міста і призводить до невиконання бюджету. Армія чиновників надто дорого обходиться громаді міста. Для їх фінансування забирають гроші в медиків та освітян. На жаль, на наші заяви та зауваження немає жодної реакції міського голови Львова», - заявив Мельничук.

Нагадаємо, що ще від початку каденції «Свобода» вимагає від міського голови Львова внести зміни до структури виконавчих органів влади. Міський голова наголошує, що це виключно його право і не проводить жодних дій у цьому напрямку. В результатів це стало однією із причин тривалого конфлікту між міським головою та депутатським корпусом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ