Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Конкурс на проект Меморіалу Героїв Небесної Сотні виграли львів’яни

У номінації "Меморіал Героїв Небесної Сотні" міжнародного відкритого архітектурного конкурсу переміг проект, створений українською командою зі Львова.

Про це повідомив організатор конкурсу, голова журі Бенджамін Хоссбах з Німеччини під час зустрічі Президента України з архітекторами щодо проекту Меморіалу Героям Небесної Сотні 20 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Проект-переможець - наголошую, що рішення було одностайним - був розроблений у Львові, Україна. Це команда молодих архітекторів Ірина Волинець і Марія Поцик", - сказав Хоссбах.

Попередньо він представив ще два проекти, які стали лауреатами конкурсу і були обрані з дев'яти фінальних проектів.

Хоссбах також нагадав, що роботи оцінювало журі з 30 представників з різних країн: 7 з них - з України, решта - з Угорщини, Польщі, Швейцарії, Німеччини та зі США.

Як повідомлялося, 15 лютого на Майдані Незалежності відкрилася публічна виставка конкурсних проектів в номінації "Меморіал Героїв Небесної Сотні", на якій представлено 9 конкурсних проектів, поданих на конкурс з різних країн світу, в тому числі з України.

Згідно з міжнародними правилами проведення архітектурних конкурсів, до підбиття підсумків конкурсу проекти представлені анонімно. Для врахування громадської думки з 15 лютого розпочато громадське обговорення конкурсних проектів.

Після підбиття підсумків конкурсу – 20 лютого 2018 року – на виставці буде представлено рішення міжнародного журі конкурсу, оприлюднені авторські колективи та промарковано переможців конкурсу (перша, друга та третя премії).

З 22 лютого оригінали конкурсних проектів у номінації "Меморіал Героїв Небесної Сотні" будуть представлені в Будинку архітектора у Києві. Виставка триватиме до 22 березня.

Сьогодні в Україні - День Героїв Небесної Сотні. Він відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні".

Небесною Сотнею називають загиблих у Києві під час подій Революції Гідності у грудні 2013-го - лютому 2014 року. Тоді загинули 98 людей. Всього загиблими під час Революції Гідності вважаються 108 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ