Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Конкурс проекту готелю на Вірменській-Краківській виграли австрійці

Переможцем міжнародного архітектурного конкурсу проекту готелю на розі вулиць Краківської та Вірменської став проект №500310 Герман і Валентино разом з партнером ZT-JESHB (Відень, Австрія).
На конкурсі представили 7 проектів. На земельній ділянці площею 868 м кв побудують 5-поверховий готельний комплекс на 104 номери. Перший поверх буде повністю відкритим. На думку журі, це дасть можливість мінімально втрутитися в розкопані архітектурні залишки будівлі. Їх планують пристосувати під кафе або під музей. Сам готель займатиме 4 поверхи, а ще один буде відведено під мансарду.
„Спочатку проект виглядав як не надто пристосований до навколишнього типу архітектури. Проте з часом усі члени журі переконалися, що цей проект є найкращим. Журі надало деякі рекомендації для покращення проекту і автор погодився”, – розповів голова міжнародного журі, архітектор Альберт Дублер (Франція).
Серед 7 членів журі лише троє – львів’яни. Решта представники Франції, Польщі, Австрії та Голландії. За їхніми оцінками, будівля розглядається як внесок у просторову структуру історичного центру міста і візуально пов’язане з Вірменською церквою. Готель спроектований як цілісна структура фасадів та поверхні даху і відповідає історичному поділові. Будувати споруду аналогічну тій, що була, вважають недоцільним.
«Будувати будівлі у стилі 18 століття за сучасними технологіями є лише компромісом, але компроміс не може бути виходом із ситуації», - говорить Альберт Дублер.
Завершити будівництво і здати готель в експлуатацію планують у 2011 році. На думку начальника управління архітектури ЛМР Юрія Криворучка, цього терміну цілком достатньо для реалізації документації та будівництва.
Кількість номерів, які пропонували в інших проектах, коливалася від 30 до 104-х. Виграв проект, який мав найбільшу кількість номерів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ