Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Консульство РФ у Львові розглядає варіант передачі Російського культурного центру у Львові консульству РФ

Консульство РФ у Львові розглядає передачу Російського культурного центру у Львові консульству РФ наразі як варіант, якщо місцева влада й надалі фінансово не підтримуватиме російський культурний центр. Про це в коментарі «Гал-info» повідомив Генеральний консул РФ у Львові Євген Гузєєв.
«Вчора (30 вересня) керівник Об’єднання українців в Росії, спостерігач на виборах в Україні від Росії Василь Дума коментуючи стан Російського культурного центру у Львові зазначив що оскільки місцева влада не дбає про стан культурного центру, який до речі є власністю України, то краще його передати консульству Росії, тоді Росія зможе фінансово підтримати цей центр. Тобто йдеться не про те що ми вже ініціюємо таку передачу, а лише про те що ми розглядаємо її як варіант, якщо місцева влада не змінить свого ставлення до культурного центру. Раніше ми сподівалися що місцева влада допоможе, але вона цього так і не зробила, тому пропозиція про передачу, висловлена Думою зараз мені імпонує», -- зазначив Гузєєв.
За словами консула, з питання передачі Російського культурного центру консульству РФ, він проводитиме консультації з послом, і якщо посол підтримає таку ініціативу, то консульство РФ у Львові звертатиметься до МЗС та до місцевої влади з проханням передати будинок в якому знаходиться культурний центр РФ.
Євгеній Гузєєв повідомив, що Український культурний центр в Москві є власністю України, Російський культурний центр у Львові - є власністю України, тому Росія не може вкладати сюди кошти в його реставрацію, ремонт, бо це є власність Львова. «Будівля передана організаціям Російських співвітчизників у користування, і тому ми навіть не можемо платити комунальні послуги», - зазначив він.  
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ