Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Контрабанда на Львівській митниці «подорожчала» на 5 млн грн

Кількість кримінальних справ про контрабанду, які порушили львівські митники у 2010 році, залишилась на рівні попереднього 2009 року, але вартість предметів злочину значно зросла, – про це йшлося сьогодні, 17 січня, на нараді щодо підсумків діяльності Львівської митниці.

«За підсумками 2010 року Львівською митницею було порушено 19 кримінальних справ про контрабанду, вартість предметів злочину становила 18 млн 256 тис гривень. В той же час у 2009 році кількість відкритих кримінальних справ про контрабанду була на тому ж рівні (19), водночас вартість предметів злочину позаторік становила 13 млн 498 тис. грн. Тобто, вартість контрабандних речей за рік значно виросла, - повідомив заступник начальника митниці – начальник Служби боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Михайло Шапірко

«Зокрема, працівники митниці мали справу і з наркотичними, психотропними речовинами та прекурсорами, за рік було здійснено 12 спроб незаконно перевезти через кордон ці речовини, відповідно, складено 12 протоколів. Також було виявлено 36 спроб незаконно перемістити через український кордон зброю та боєприпаси, в цьому зв’язку порушено 3 кримінальні справи», – зазначив Михайло Шапірко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ