Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Контрабанда ста тисяч пачок цигарок з України до Західної Європи – це півмільйона євро «навару»

Польща, за оцінкою автора статті в "?ycie Warszawy", стала дистрибуційним центром тютюну зі сходу на захід. Гроші в цьому бізнесі величезні: у Великобританні пачка коштує 5 євро, в Норвегії – 9 євро, а в Україні – лише 50 центів. Успішне перевезення одного контейнера зі ста тисячами пачок - це прибуток рівня півмільйона євро! Про це повідомило Польське радіо.

 

"?ycie Warszawy" написало, що Брюссель готується до війни зі контрабандою цигарками, яка спричинює 7 мільярдів євро збитків. Захист для контрабанди має впостати на польському східному кордоні. Тут минулого року поліція і митники вилучили в контрабандистів 750 мільйонів цигарок: майже 45 тисяч пачок лише в новорічну ніч.

 

Щоб забезпечитися від збитків, Брюссель планує інвестувати понад 30 мільйонів євро, зокрема в спеціалізоване устаткування і машини та великі рентгенівські апарати, які перевірятимуть цілі вагони. Нові митні центри виникнуть в містах Біля Подляська, Перемишль, Томашув-Любельскі і в Замості, в них працюватимуть спеціально треновані собаки, котрі в пошуках цигарок виявляються більш успішними за електроніку.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ