Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Концепцію будівництва спортивного стадіону у Львові для «Євро-2012» розроблятиме німецька фірма «Hochtif»

Німецька фірма «Hochtif» розроблятиме концепцію будівництва спортивного стадіону у Львові для «Євро-2012» — по це «Гал-info» повідомив заступник начальника організаційно-інформаційного управління Львівської міської ради Остап Процик. За його словами, 1 вересня управління капітального будівництва Львівської ОДА підпише у Києві угоду з німецькою компанією про вироблення концепції біля будівництва нового стадіону для чемпіонату Європи з футболу, який, нагадаємо, має знаходитися на вул. Стрийській, поблизу «Львівського іподрому». Роботи над концепцією триватимуть орієнтовно два місяці і після їх закінчення розпочнеться процес виготовлення проектної документації та кошторису будівництва стадіону.
 Як повідомив Остап Процик, новий стадіон розрахований приблизно на 35 тис. глядацьких місць.
 «У чемпіонаті Європи Львів заявлено на прийом трьох матчів групового турніру, а за вимогами, стадіони, на яких проводяться такі матчі, не можуть мати менше 30 тисяч місць. Тому ми орієнтуємося приблизно на 35 тисяч місць», — пояснив заступник начальника організаційно-інформаційного управління міськради.
 Орієнтовна вартість будівництва такого стадіону, за його словами, 40-60 мільйонів євро. Поки що міськрада не знає, за який кошт будуватимуть цей стадіон.
 «Є кілька варіантів:  державним коштом, чи залучаючи приватних інвесторів, або ж шляхом концесії, коли хтось будує стадіон за власні гроші й отримує право 30 років користуватися ним для своїх потреб, після закінчення ж цього терміну стадіон повністю переходить у користування містом», — говорить Остап Процик.
 За його словами, місто будуватиме новий футбольний стадіон на Стрийській навіть у тому випадку, якщо Україна та Польща не виборють право стати господарями чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Нагадаємо, це вирішуватиметься 8 грудня 2006 року.
 «Я думаю, що незалежно від того, прийматимемо ми чи ні «Євро-2012», Львів заслуговує мати футбольний стадіон європейського класу», — наголосив Остап Процик.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ