Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Концепцію реформування ЖКГ області Євгена Бентковського відіслали на доопрацювання

Депутати члени постійної комісії з питань планування території, містобудування, архітектури та ЖКГ заслухали звіт начальника головного управління ЖКГ ЛОДА Євгена Бентковського про Концепцію реформування і розвитку ЖКГ на 2008-2013 роки - повідомляє прес-служба Львівської обласної ради.
Як зазначив заступник голови комісії Богдан Кук, в районах області не вистарчає коштів навіть на забезпечення нормальної роботи ЖКГ, не те що на якесь реформування чи модернізацію, тому вкрай необхідна така концепція, яка зможе перерости в програму модернізації ЖКГ. Головною метою такого реформування має стати надання якісних послуг споживачеві.
Під час своєї доповіді Євген Бентковський наголосив, що 90% водоканалів області відпрацювали свій ресурс, і лише Львівський і Стрийський ще дають собі раду. Якщо до цього ще додати 120 млн. гривень заборгованості населення за комунальні послуги, то ситуація стає критичною.
"Якщо адміністрація не зайде кошти в обласному та державному бюджетах на реалізацію концепції, то, ми, депутати, не дамо “викручувати” людям руки і “вибивати” з них кошти. Наші люди і так вже платять за 50% втрат води, які не доходять до міста", - наголосив Богдан Кук. Підсумувавши таким чином обговорення, депутати скерували Концепцію на доопрацювання.
Також депутати вирішили звернутися до голови обласної ради Мирослава Сеника з пропозицією запросити на наступну сесію, на якій планується заслухати цілий ряд соціально-економічних питань, міністра регіонального розвитку і будівництва Василя Куйбіду.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ