Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Концерт скрипаля зі Словаччини у Львові зібрав аншлаг

1/3
Вчора, 12 січня у Львівському органному залі відбувся концерт відомого на весь світ скрипаля Далібора Карвая. Про йдеться у повідомленні прес-служби Львівського органного залу.

Спільно з Ukrainian Festival Orchestra, під керівництвом Івана Остаповича, скрипаль-віртуоз зі Словаччини виконав безсмертний цикл Антоніо Вівальді та натхненні ним чотири танго Астора П’яццоли. Далібору Карваю було лише три, коли він почав грати на скрипці. Музикант навчався у консерваторіях Словаччини та Австрії. Згодом закінчив академію в Швейцарії.  Далібор багато разів ставав лауреатом міжнародних конкурсів, зокрема отримав Гран-Прі Євробачення-2002, переміг у конкурсі Давида Ойстраха в 2008. Працював з відомими дириґентами та оркестрами Німеччини, Великобританії, Чехії, Австрії та Люксембургу.

Концерт у Львівському органному залі зібрав аншлаг. «Далібор Карвай один з видатних скрипалів сьогодення. Вчора він показав львівській публіці майстерну гру. Охочих послухати «Чотири пори року» Вівальді та «Пори року в Буенос-Айресі» П’яццоли виявилось набагато більше ніж ми очікували», – зазначив директор Органного залу Іван Остапович.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ