Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кордон охоронятимуть за чотирирівневою системою

Сьогодні, 31 травня, офіційно представили відділ прикордонної служби «Краковець» Мостиського прикордонного загону. Як розповів «Гал-info» керівник прес-служби Мостиського прикордонного загону Роман Стахів, цей відділ функціонує вже рік часу на базі Мостиського прикордонного загону. За цей час покращали результати оперативної служби діяльності.
 
Загалом, причина створення таких відділів – це перехід на чотирирівневу систему охорони кордону, відповідно до європейської моделі. Роман Стахів сказав, що невдовзі відкриють ще 15 відділів. В західному напрямку їх буде три: «Порубне» на базі  Чернівецького прикордонного загону, також «Рава-Руська» – Львівський прикордонний загін, та «Косине» – Мукачівський прикордонний загін. Нова система охорони передбачає так звані єдині центри охорони. Такі відділи працюватимуть позмінно. Зміна заступає на пункт пропуску і вона виходить на зеленому кордоні, коли приходить нова зміна. 
Створені відділи здійснюватимуть паспортний контроль, вилучатимуть заборонені для перевозу та наркотичні речовини, також боротимуться з нелегальною міграцією. Вони діятимуть як відділи служби правоохоронних органів.
Роман Стахів зазначив, що з наступного року у прикордонних військах буде служба тільки за контрактом. Це також кроки до повної реформації охорони кордону, яку планують завершити до 2017 року.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ