Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Корегування генплану Львова планують завершити до 25 серпня цього року

Завершення корегування генплану міста ДІПМ «Містопроект» в повному обсязі планується на 25 серпня 2008 року. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
 Наразі роботи над генпланом м. Львова ведуться на основі концепції розвитку міста, яка була затверджена ухвалою Львівської міської ради №2146 від 31.03.2005 року. Комплекс робіт, об’єднаних під назвою «корегування генплану м. Львова», складається з двох частин:­ обґрунтування соціально-економічного розвитку міста і проектні роботи над генпланом та допоміжні роботи і спеціальні дослідження, а це створення цифрових планів, космічний зйомок приміських територій та природно-ландшафтне обґрунтування містобудівного розвитку міста (ландшафтна карта).
Розвиток міста генеральним планом розглядається в контексті формування містобудівної системи Великого Львова, яка включає в себе місто Львів і 24 населених пункти – міста Винники і Дубляни, селища міського типу Брюховичі і Рудно та ще 20 сіл, що розташовані довкола нього і об’єднанні просторовими та комунікаційними зв’язками в єдине ціле. Для узгодження містобудівних намірів одночасно з генпланом Львова на замовлення місцевих рад розробляються генплани м. Винники та ряду сіл поблизу міста Львова.
Окрім того, при завершенні генплану буде враховано і розвиток інфраструктури до Євро-2012. Наразі залишок вартості робіт у 2008 році становить 499,8 тис. грн, в тому числі вартість проведення експертизи проекту експертизи 41,1 тис. грн.
Враховуючи затрати часу на погодження, громадське обговорення, експертизу проекту, внесення змін по зауваженнях, затвердження генплану сесією Львівської міської ради можливе в 1 кварталі 2009 року.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ