Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Kormotech створив штаб із допомоги тваринам Save Pets of Ukraine

Save Pets of Ukraine: стартувала ініціатива з допомоги чотирилапим під час війни

Чотирилапі — як діти. Їх теж потрібно рятувати від загроз і катастрофічних наслідків російської агресії в Україні. Компанія Kormotech запустила ініціативу Save Petsof Ukraine— координаційний штаб фіксує проблеми власників тварин, зооволонтерів і притулків. Це харчування, медикаменти, логістика тощо. Вирішити їх допомагає спеціально створений фонд. Команда просить фінансової і гуманітарної допомоги з-за кордону.   

24 лютого 2022 року Росія вторглася в Україну. Окупанти знищують інфраструктурні об'єкти, школи, лікарні і житлові будинки. Сотні мирних громадян загинули унаслідок обстрілів російської артилерії і вибухів ракет. Тисячі поранених. Біженці. Безліч міст і сіл мають проблеми з водою, світлом, теплопостачанням, базовими продуктами і медикаментами.  

Заручниками війни стали домашні улюбленці, які лишаються без доступу до харчування і ветеринарних послуг. Багато тварин покинуті на вулиці, а притулки перебувають на межі виживання.

Залишки кормів швидко закінчуються. У небезпечних точках магазини не можуть працювати. За оцінками компанії, поставок продукції немає або вони мінімальні. На складах дистриб'юторів та операторів ринку є товарні запаси. Це дозволить кілька тижнів забезпечити чотирилапих кормом. Проте немає логістики доставки продукції у східні та південні області України. Ця проблема вимагає якнайшвидшого розв’язання.

Kormotech координує зусилля для допомоги і порятунку чотирилапих. Штаб ідентифікує потреби і допомагає їх закривати фізично та інформаційно. Для цього потрібні донації ззовні. Зараз компанія лобіює внесення змін до Закону України «Про гуманітарну допомогу» в частині надання статусу гуманітарної допомоги товарам для тварин.

Ми просимо про такий статус для: 

  • корму для домашніх тварин —‌ ‌котів, собак, птахів, гризунів та інших улюбленців; 
  • амуніції —‌ нашийники, повідці, намордники, клітки, переноски; 
  • медикаментів для тварин.

Це допоможе почати ввезення цих товарів для домашніх тварин як гуманітарної допомоги і врятувати сотні тисяч життів. Ініціатива також висвітлюватиме масштаб катастрофи для підсилення тиску на гравців petcare індустрії РФ у припиненні війни. 

Ми вдячні будь-якій допомозі штабу з порятунку котів та собак в Україні. Детальніше про те, як долучитись тут: savepetsofukraine.kormotech.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ