Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Коронавірус навів багато ляку, — митрополит Львівський УГКЦ Ігор Возьняк про COVчег

"Коронавірус навів багато ляку на народ". Про це у своєму зверненні щодо благодійного проекту "COVчег" сказав Високопреосвященний владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський (УГКЦ).
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
1/3

"Коронавірус навів багато ляку на народ. А для того, щоб це побороти, ми зібрались разом: і шпиталь Шептицького, і Львівська курія. Тішимось, що також церкви інших конфесій — православні, римо-католики, баптисти — об’єднались у боротьбі найперше проти ляку. Саме об’єднання — це вже перемога, адже ми стали однією спільнотою. Тож тепер разом поборюватимемо ці ляки.

На рівні міста ми попередньо домовились про наміри допомагати одні одному. До прикладу, наш шпиталь Андрея Шептицького вже шукає лікарів-волонтерів, медсестер-волонтерів, які за потреби могли би виїжджати на місце, аби робити тести та надавати іншу медичну допомогу.

Ми віримо у те, що спільними зусиллями ми здолаємо цей коронавірус. Думаємо, що він ще недовго лякатиме. Думаємо, що якомога швидше ми з тої фази страху вийдемо.

Особливу уваги ми приділятимемо старшим людям. Зокрема, ми вже у спільноті обговорили можливість доставки гарячої їжі для одиноких потребуючих людей. До того ж, якщо лікарі потребуватимуть психологічної допомоги, то і її надаватимемо.

Окрім надій на волонтерів, також сподіваємось, що люди доброї волі підтримають нашу ініціативу “COVчег” фінансово. Ми самі не маємо достатніх фінансів. З чогось будемо стартувати, та все ж сподіваємось, що знайдуться люди, які одні одним допоможуть", - розповів Високопреосвященний владика Ігор (Возьняк).

Довідка Гал-інфо. 29 березня священнослужителі всіх конфесій за участі громадських організацій підписали меморандум про співпрацю та створили "Екуменічний комітет медичної та соціальної допомоги", який запроваджує благодійну програму "COVчег".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ