Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кошти для збільшення матеріальної допомоги з депутатського фонду можна взяти із резервного фонду голови ЛОДА – Леонід Охріменко

«Більшість депутатів Львівської обласної ради підтримали рішення про збільшення вдвічі надання матеріальної допомоги з депутатського фонду. Львівська обласна рада підтримала таку ініціативу, а те, що хтось не задоволений: чи Захарчишин, чи ще хтось із депутатів чи заступників голови, то це його проблеми. Рішення проголосоване», – заявив у коментарі «Гал-info» депутат Львівської облради від Блоку Юлії Тимошенко, член постійної депутатської комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Леонід Охріменко, коментуючи слова заступника голови ЛОР Левка Захарчишина про те, що прийняття такої зміни у бюджет є популістським рішенням ЛОР.
«Фактично, ми прийняли рішення про надання матеріальної допомоги у сумі 10 тисяч гривень в рік на одного депутата Львівської обласної ради. Зараз операції для людей, купівля ліків дуже дорого коштує, а люди приходять і просять допомоги. І їм потрібно допомагати. А вже такі виділені кошти – це конкретні гроші для кожної людини, за які справді можна полікуватися. Я у жодному випадку не вважаю це популістським рішенням обласної ради», – сказав він.
«Звичайно, що таке рішення депутатського корпусу ЛОР не вигідне деяким керівникам Львівської ОДА, оскільки вони не зможуть перекидати кошти із програми на програму, як їм вигідно, адже депутатський корпус сказав «за». Проте на сесії звучали й конкретні пропозиції, звідки ці додаткові кошти взяти. Мова йшла про резервний фонд голови Львівської ОДА пана Олійника і вносилася пропозиція, щоб саме із резервного фонду й взяти ці кошти. Я звичайно розумію усі аспекти цієї проблеми: і допомоги людям, і проблем фінансування обласних програм, однак депутати проголосували і я вважаю, що правильно», – наголосив Леонід Охріменко.
«Питання допомоги людям звичайно треба вирішувати більш масштабно і комплексно, однак і виділити більші кошти для лікування – початок цього», – додав Охріменко.
Нагадаємо, на бюджетній сесії 4 січня депутати вдвічі збільшили матеріальну допомогу малозабезпеченим із депутатського фонду ЛОР. Сума становить понад 7 мільйонів гривень.
4 січня цього року депутати Львівської обласної ради прийняли обласний бюджет Львівщини на 2008 рік. В обласному бюджеті на 2008 рік встановлено загальний обсяг доходів у сумі 2 470 546,5 тисяч гривень. Обсяг доходів загального фонду бюджету визначено в сумі 2 311 600,7 тисяч гривень, спеціального фонду бюджету – 158 945,8 тисяч гривень, у тому числі бюджету розвитку 25 014 тисяч гривень.
Загальний обсяг видатків обласного бюджету на 2008 рік передбачено в сумі 2 524 917,4 тисяч гривень, в тому числі обсяг видатків загального фонду бюджету - 2 362 213 тисяч гривень та видатків спеціального фонду бюджету 162 704,4 тисяч гривень, у тому числі бюджету розвитку – 28 772,6 тисяч гривень.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ