Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Костянтин Іщик сподівається, що Львів таки буде мати свій муніципальний оркестр

«На сьогодні духовий оркестр «Галицькі сурми» існує виключно на власній ініціативі та ентузіазмі музикантів. На початку 2006 року вперше з міського бюджету були виділені кошти на утримання цього оркестру, в розмірі 50 тис. гривень. На розгляд міської ради подано клопотання про надання цьому колективу статусу муніципального. Адже у Львові немає жодного колективу з таким статусом», – повідомив на брифінгу автор проекту і керівник духового оркестру «Галицькі сурми» Костянтин Іщик. 
Як вже повідомляло «Гал-info», сьогодні о 18 годині у концертному залі Львівської обласної філармонії відбудеться святковий концерт духового оркестру міста Львова «Галицькі сурми», приурочений 15-й річниці Збройних cил України та третій річниці створення колективу. Для святкового виступу серед різноманітного репертуару оркестру вибрано кращі твори українських та зарубіжних композиторів.
Нагадаємо, що духовий оркестр «Галицькі сурми» було створено 6 грудня 2003 року за ініціативи Львівської обласної організації Спілки офіцерів України під головуванням Романа Саляка. Основу колективу становлять досвідчені музиканти, їх є близько сорока. Наймолодшому – 12 років, а найстаршому – 70 років. Середній вік музикантів 40-45 років. За час свого існування оркестр провів близько сотні концертів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ