Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ковалі подарували місту 300-кілограмовий герб, виготовлений двадцятьма майстрами

На завершення ковальського фестивалю „Львівська підкова-2006”, який відбувався у Львові у рамках відзначення 750-річчя міста, ковалі подарували місту в особі міського голови Андрія Садового декоративний герб, виготовлений більш як 20 майстрами, вагою 300 кілограмів.
За словами автора проекту ювілейного герба Ореста Івасюка, цим подарунком ковальська громада достойно завершила ковальський фестиваль. Майстри висловили сподівання, що у наступному році фестиваль стане міжнародним. Приймаючи від ковалів подарунок, міський голова Львова Андрій Садовий наголосив, що до ювілею міста було подаровано більше сотні подарунків, однак цей є найтеплішим, оскільки в нього вкладена праця ковалів.
 Ювілейний герб виготовлений з чорного заліза, литої латуні, декоративного каменю та інших оздоблювальних матеріалів. Над гербом працювали близько 20 майстрів, окремо викарбовуючи кожну букву і цифру. На гербі викарбувані слова „Львову – 750 років”. Як зізнався „Гал-info” автор проекту ювілейного герба Орест Івасюк, цей подарунок, можливо, буде стояти у внутрішньому дворику Ратуші.
  Нагадаємо, 29-30 вересня – 1 жовтня на майдані перед Домініканським собором відбувався Фестиваль ковальського мистецтва з приводу святкування 750-ї річниці міста Лева „Львівська підкова-2006". Учасниками стали 30 ковалів та художників по металу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ