Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Козацька чайка, на якій планували здійснити трансатлантичний перехід, затонула у Яворівському озері

В неділю, 4 червня, під час випробовування затонула новозбудована козацька чайка „Спас”. Це трапилось на озері між містами Яворів та Новояворівськ. Про це повідомили в прес-центрі ГУ МНС України у Львівській області.
Особовим складом Яворівського відділу ГУ МНС в Львівській області та Львівського гірського пошуково-рятувального загону МНС України близько 21 год. чайку витягнено на берег озера. До проведення рятувальної операції залучалося 11 рятувальників МНС та три одиниці техніки.
Нагадаємо що новозбудовану чайку «Спас» львівські козаки вперше спустили на воду Яворівського озера 27 травня. Човен будували майже три роки у селі Раковець під Львовом. Побудова чайки загалом коштувала 70 тисяч євро. В найближчих планах козаків стояв спуск у липні Дніпром до Чорного моря, далі перехід з Грузії через Стамбул до Одеси. Та найбільший проект – «Козацька Атлантика» мав розпочатися у вересні-жовтні. Козаки мали надію перетнути на чайці Атлантичний океан. Такий перехід був запланований вперше. Президент фірми Роман Рось, капітан чайки – Мирон Гуменецький. Чайка належить  фонду екотуризму «Витоки».
Яворівське озеро, де затонув човен, є одним з найбільших озер Львівщини – його глибина досягає 90 метрів, а довжина берегової лінії — 12 кілометрів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ