Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Козацька чайка «Спас» на парад ВМС України так і не встигла

Сьогодні, 6 липня, козацьку Чайку «Спас» на трейлері буде перевезено з Севастополя, де вона зараз перебуває до Миколаєва – про це повідомив «Гал-info» член залоги човна Мирон Колодко. У Миколаєві її мають доукомплектувати, зокрема встановити мотор. Після цього екіпаж чайки вирішуватиме, чи доцільніше її залишити на воді у Миколаєві, чи, якщо не вдасться знайти коштів на подальші походи, відтранспортувати її до Львова.
Козацька чайка «Спас» так і не змогла взяти участі у параді ВМС України з нагоди дня військово-морського флоту 2 липня, оскільки спочатку трейлер, на якому перевозили човен запізнився на декілька годин від запланованого,  а пізніше не вдалось своєчасно знайти кран, який би спустив чайку на воду. Крім цього під час перебування у Севастополі на борту Чайки «Спас» побував головнокомандувач ВМС України віце-адмірал Ігор Тенюх, який оглянув корабель.
 Пізніше залозі чайки «Спас» вдалося випробувати човен, який зумів походити по морю в районі Севастопольської бухти і продемонстрував хороші мореходні дані – зазначив Мирон Колодко. Щоправда проблемою було те, що на борту «Спасу» бракувало весел – шість замість необхідних десяти. Мирон Колодко зазначив, що навряд чи вдасться знайти весла, які було вкрадено з її борта зловмисниками, коли вона знаходилась на Яворівському озері.
Нагадаємо що новозбудовану чайку «Спас» львівські козаки вперше спустили на воду Яворівського озера 27 травня. Човен будували майже три роки у селі Раковець під Львовом. Побудова чайки загалом коштувала 70 тисяч євро. В планах козаків проект – «Козацька Атлантика» мав розпочатися у вересні-жовтні. Козаки мали надію перетнути на чайці Атлантичний океан. Такий перехід був запланований вперше. Президент фірми Роман Рось, капітан чайки – Мирон Гуменецький. Чайка належить  фонду екотуризму «Витоки».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ