Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Козацька чайка «Спас» відкриватиме парад Військово-морських сил України

Козацька чайка «Спас» відкриватиме парад Військово-морських сил України, — повідомив «Гал-info» член екіпажу чайки, колишній депутат Львівської міської ради Мирон Колодко. На запрошення головнокомандувача Військово-морських сил, екіпаж «Чайки» 2 липня візьме участь у святкуванні Дня ВМС України у Севастополі. На урочистості прибуде Президент Віктор Ющенко.
До Севастополя, як розповів Мирон Колодко, чайку повезли на трейлері. Зараз екіпаж козацької чайки «Спас» під’їжджає до Тернополя. Їде три машини, які супроводжує військова автоінспекція. До вечора члени екіпажу планують добратися до Миколаєва і там заночують, а завтра, 1 липня, із самого ранку чайка вирішуть до Севастополя.
Як зазначив Мирон Колодко, чайка «Спас» поки що не готова до далеких морських походів. Нагадаємо, у вересні-жовтні козаки планувати на чайці перетнути Атлантичний океан, однак на початку черня на Яворівському озері в чайки «Спас» вкрали весло. 
Чайку «Спас» львівські козаки вперше спустили на воду Яворівського озера 27 травня. Човен будували майже три роки у селі Раковець під Львовом.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ