Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кожен мешканець Львова укладатиме угоду з ЛКП щодо утримання будинку

Департамент житлового господарства та інфраструктури ЛКП розрахував нові тарифи індивідуально для кожного будинку в Львові. Про це сьогодні на громадських слуханнях проекту рішень виконавчого комітету ЛМР „Про затвердження тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій індивідуально по кожному будинку для населення у місті Львові” повідомила заступник начальника відділу економіки Департаменту житлового господарства та інфраструктури Ірина Колодко.
Це дасть можливість львів’янам самотужки здійснювати контроль за якістю надання послуг. Завершити запровадження договірних стосунків між надавачами послуг та їх споживачами та запровадити побудинковий облік фінансово-господарської діяльності.
„Розмір оплати за послуги з утримання будинку та прибудинкової території залежатиме, насамперед, від площі будинку та різниці параметрів, що закладені в розрахунку кожної послуги. Зараз середня оплата за один квадратний метр становить 0,78 копійок по місту. За новим розрахунками у кожному будинку цей розмір буде іншим. У деяких будинках він зменшиться, у деяких зросте. Тому не можна говорити про якусь середню величину”, – розповіла Ірина Колодко.
Відповідно до проекту рішення „Про затвердження тарифів на послуги з утримання будинків та при будинкових територій індивідуально по кожному будинку для населення у місті Львові”, тепер кожен мешканець зокрема укладатиме угоду з ЛКП, і отримуватиме послуги згідно із цією угодою: з прибирання сходових кліток, прибудинкової території, обслуговування аварійних служб, а також львів’яни зможуть укладати договір на отримання додаткових послуг.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ