Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Кожен район Львівщини отримає Сертифікаційну програму для приваблювання інвесторів

Для районів Львівщини розроблять Сертифікаційну програму, яка передбачатиме створення у кожному районі зокрема сприятливих умов для потенційних інвесторів. Про це йшлося сьогодні, 19 лютого, під час наради з питань забезпечення виконання доручення голови Львівської обласної державної адміністрації Миколи Кмітя щодо реалізації Концепції інвестиційної політики у Львівській області на 2009 – 2015 роки, – повідомила прес-служба Львівської ОДА.

 

Розробка Сертифікаційної програми – ідея, запропонована директором Львівської агенції із залучення інвестицій «ЛьвівІнвест» Русланом Свірським, яку підтримали практично усі присутні на нараді, а це – головні архітектори районів та міст обласного значення, начальники управлінь економіки райдержадміністрацій та міст обласного значення Львівщини, а також керівники профільних управлінь Львівської ОДА.

 

«Щоб створити привабливі умови для потенційного інвестора і подальший сприятливий ґрунт для розвитку його бізнесу, кожен район Львівщини повинен мати щонайменше якісні інформаційні і промоційні матеріали а також фахових і готових на співпрацю спеціалістів у відповідних органах влади тощо. Лише за таких умов у регіон прийде стратегічний інвестор, який допоможе розвинути потенціал території та сприятиме примноженню добробуту її мешканців», - наголосив Руслан Свірський.

 

Відтак, було погоджено, що над розробкою згаданої сертифікатної програми працюватиме група експертів, до складу якої увійдуть представники влади і бізнесу. Сама розробка триватиме впродовж цього року.

 

Окрім цього, під час наради обговорили й основні напрямки інвестиційної діяльності області на 2010 рік, а також напрямки співпраці органів державної влади різних рівнів у сфері інвестиційної діяльності та роботи з інвесторами.

 

 

Довідка:

 

Ключовим напрямком діяльності Львівської агенції із залучення інвестицій «ЛьвівІнвест» є створення цілісної регіональної мережі залучення інвестицій, що має відбуватися за підтримки влади міста та області і включає в себе формування бази даних інвестиційних проектів, створення та розвиток промислових зон, розробка програми підтримки місцевих підприємців та іноземних інвесторів. Не менш важливою сферою відповідальності «ЛьвівІнвесту» є маркетинг для генерації інвестицій у регіон. Це, зокрема, формування стратегічного маркетингового підходу до промоції інвестиційного потенціалу міста та регіону, об’єднання зусиль усіх органів влади та недержавного сектору для формування інвестиційно-привабливого іміджу Львова та області, створення відповідних промоційних матеріалів, інструментів веб 2.0, участь у промоційних заходах та актуальних подіях для ефективного залучення інвесторів.

 

Головою Наглядової Ради Львівської агенції із залучення інвестицій «ЛьвівІнвест» є голова Львівської ОДА Микола Кміть, директором агенції – віце-президент Всеукраїнської асоціації фахівців із залучення інвестицій «ПроІнвест» Руслан Свірський. До Наглядової Ради входять: міський голова Львова Андрій Садовий, голова наглядової ради ПАТ «Концерн Галнафтогаз» Віталій Антонов, Президент PRP Group, a Weber Shandwick Affiliate Company Наталія Попович, директор ФК «Енергія Інвест» Юрій Пастернак, голова наглядової ради ВАТ «Південьзахіделектромережбуд» Олег Лаврик. До складу Правління агенції увійшли Лідія Білас, голова правління компанії «Нова», Фонд «Регіональні ініціативи», Валерій П’ятак, перший заступник голови Львівської обласної адміністрації, Сергій Кіраль, начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міської ради.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ