Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Кожен район Львова провів розрахунки розміру плати з утримання будинку та прибудинкової території

Для того, щоб впорядкувати розмір плати з утримання будинку та прибудинкової території відповідно до наданих послуг у місті Львові департамент житлового господарства та інфраструктури ЛМР розрахував нові тарифи індивідуально для кожного будинку. Як зазначив сьогодні, першого лютого, під час прес-конференції координатор ГФЛ Олег Мацех, це дасть можливість львів’янам здійснювати контроль за якістю та повнотою надання послуг, завершити запровадження договірних стосунків між надавачами послуг і їх споживачами; запровадити побудинковий облік фінансово-господарської діяльності; на конкурсних засадах залучити підприємства усіх форм власності до обслуговування житлового фонду та прибудинкової території.
 Розмір оплати за послуги з утримання будинку та при будинкової території залежатиме від площі будинку та різниці параметрів, що закладені в розрахунку кожної послуги. Зараз середня оплата за один квадратний метр становить 0,78 копійок по місту. За новими розрахунками, у кожному будинку буде різна вартість послуг – у деяких будинках вона зменшиться у порівнянні з теперішньою, у інших зросте. Таким чином, можна буде вести побудинковий облік витрат.
Відповідно до проекту рішення виконкому „Про затвердження тарифів з утримання будинків та прибудинкових територій індивідуально для кожного будинку для населення у місті Львові”, кожен мешканець укладатиме угоду „Про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій” з ЛКП. Величина тарифів на послуги з утримання будинків розрахована відповідно до витрат, які закладені по кожному переліку послуг, з визначенням її вартості, з розрахунку на один квадратний метр з загальної площі квартир у кожному будинку. Кожен район міста Львова вже провів такі розрахунки.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ