Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Козицький посів перше місце у рейтингу голів ОДА

Видання «Ділова столиця» оприлюднило рейтинг голів обласних державних адміністрацій та підвело підсумки за перший квартал 2020 року.
Максим Козицький

Як зазначає видання, 11 червня в Україні розпочалася нова хвиля звільнень голів ОДА: змінилося керівництво Запорізької області. Про те, що ця хвиля почнеться, Зеленський дав зрозуміти ще на прес-конференції з нагоди першої річниці свого правління.

Як і в минулі роки, порівнюються показники 23 мирних регіонів (без окупованих АРК і Севастополя та наполовину окупованих Донеччини та Луганщини) по 20 суспільно значущим критеріям. Всі цифри взяті з відомостей Держстату та його територіальних органів.

За підсумками першого кварталу верхній рядок рейтингу зайняв глава Львівської ОДА Максим Козицький. Він набрав найбільшу суму балів за 20 критеріями – 74,5 бала.

Львівщина в першому кварталі зуміла уникнути великих провалів, за єдиним винятком - область увійшла до трійки регіонів з найвищою часткою працівників, відправлених у відпустки за свій рахунок (2,7%).

Серед найважливіших успіхів відзначимо друге місце Львівщини за динамікою будівництва: у першому кварталі зафіксовано зростання на 8,9% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, а за підсумками чотирьох місяців - на 5,4%, тоді як в середньому по Україні зафіксовано падіння на 5,1% і 7,9% відповідно.

Також Львівщина показала досить непогані результати в будівельній сфері. У першому кварталі область увійшла в число двох кращих регіонів за динамікою будівництва, показавши зростання на 15,4% (тоді як в середньому по Україні відбулося падіння на 5,5%). При цьому Львівщина увійшла в шістку кращих за обсягом будівельної продукції на душу населення, а за загальною площею житла і нових нежитлових будівель на тисячу жителів увійшла до п'ятірки і сімки найкращих відповідно. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ