Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

Козицький пояснив Бужанському, як військовослужбовці дивізії “Галичина” боролися за незалежність України

Тиждень тому народний депутат України Максим Бужанський надіслав очільнику ЛОДА Максиму Козицькому депутатське звернення з критикою публікації під назвою “Стали відомі імена десяти воїнів дивізії «Галичина», які загинули під час Другої світової війни” на офіційній сторінці ЛОДА.
Максим Козицький

Сьогодні, 13 квітня, Максим Козицький відповів на це звернення на своїй сторінці у Facebook. 

Максим Бужанський обурився і у депутатському зверненні попросив Максима Козицького надати відповідь на питання: “Яким чином військовослужбовці дивізії «Галичина» боролися за незалежність України?”. 

“Зважаючи на той факт, що пан Бужанський так прискіпливо цікавиться історією дивізії, то можу йому порадити таке. В Україні ще є живими 16 дивізійників, 10 з яких проживають на Львівщині. Тому народному обранцю вартувало б безпосередньо познайомитись та поспілкуватись саме з ними. Вони поділяться правдивими аспектами історії дивізії та власними спогадами. Пан Бужанський матиме можливість особисто їх запитати про мотивації вступу до згаданого формування”, - написав Максим Козицький.  

Крім того, він додав, що у липні цього року на Львівщині відбудеться захід “Вшанування пам’яті українських вояків, військовиків інших національностей, полеглих у липні 1944 року під час Другої світової війни у “Бродівському оточенні”. 

“Для кращого розуміння історії пану Бужанському також буде корисно відвідати цю подію. Сподіваюсь, що він знайде достатньо сили та мужності, щоб не лише у теплих студіях говорити про дивізію, але й трохи більше почерпнути для себе у місцях, де безпосередньо творилась історія дивізії.  І наостанок. Для того, щоб інформація про дивізію завжди була під руками у пана Бужанського, надсилаю йому збірку спогадів вояків під авторством Ігоря Іванькова «Йшла дивізія…»”, - наголосив Максим Козицький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ