Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Країна у злиднях, але має найбагатший в Європі уряд, - Гриценко

Після зміни влади Партія регіонів буде розпущена, а її керівництво – віддано під суд. Про це в ефірі програми «Шустер Live» заявив лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко, повідомляє прес-служба партії.

Він звернув увагу на те, що лише 4% з молоді, присутньої у студії, підтримали виступ представниці партії влади.

«Приблизно з таким показником Партія регіонів закінчить вибори, - прогнозує Гриценко. – Саме тому, мабуть, пішли розмови про зменшення прохідного бар’єру».

Лідер «Громадянської позиції» зазначив, що країна у злиднях, але має найбагатший в Європі уряд, який налічує шість мільярдерів. В президента – Межигір’я, а міністр палива та енергетики при закупівлі бурових покриває крадіжку 2,4 млрд. грн. з бюджету. На будівництво дороги навколо Донецьку витрачають 99 млн. грн. на один кілометр в той час, як у Європі це коштує у 9 разів менше.

«Посадіть за грати тих, хто краде або, принаймні, поверніть гроші!», - закликав Гриценко. Втім, сумнівається, що влада змінить свою політику.

«Ця влада порушує базові конституційні права, забороняючи мирні зібрання. За одну ніч змінила Конституцію і помахом руки Чечетова внесла зміни до 32 законів. Ця влада зламала парламент, душить бізнес, безсоромно краде з відкатами, які важко уявити. Така влада має юридично відповісти за свої дії», - вважає Гриценко.

Лідер «Громадянської позиції» повідомив, що пропозицію розпустити Партію регіонів, а її вище керівництво віддати під суд, вперше озвучив у Донецьку. При цьому не почув жодного заперечення.

«І, повірте мені, ніхто з 1 млн. 400 тис. членів Партії регіонів не вийде на вулиці з протестами. Навпаки, зітхнуть з полегшенням. Тому що в ту партію вступити легко, а вийти важко – можна й битою отримати», - прокоментував Гриценко.

Він особливо зауважив, що такі дії не будуть помстою.

«Все відбудеться відповідно до закону. Це має бути щепленням, щоб більше жодна партія ніколи не посягала на те, щоб перетворити Україну на бандитську державу і позбавити нас європейської перспективи», - наголосив лідер «Громадянської позиції». 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ