Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Краматорськ «налякали» російським гімном

У Краматорську жителів міста сьогодні шокував російський гімн, що раптом пролунав по проводовому радіо, і випуск російських новин. Про це повідомили в четвер, 9 липня, в Донецькій державній телерадіокомпанії, співробітники якої живуть у Краматорську.

«Сьогодні вранці краматорчанм, що користуються послугами проводового радіо, були шоковані: зранку з динаміків пролунав російський гімн, а потім пішов випуск російських новин», - говориться в повідомленні.

Коментуючи ситуацію, начальник цеху технічної експлуатації станційних споруд Краматорського відділення «Укртелекому» Микола Крикун пояснив, що більше року через воєнні дії сигнал для трансляції в Краматорську надходить не по каналах зв'язку, а передається з ефіру. «Сьогодні якимось чином на нашу частоту наклалося інше радіо, можливо з території «днр». За канали зв'язку у нас відповідає одна людина, тому вона не може постійно контролювати, які програми йдуть на мовлення», - сказав Крикун. При цьому підкреслив: «Зараз ми поставимо перед Києвом питання, щоб у нас з'явився гарантований канал зв'язку, і більше не було таких інцидентів».

Укрінформу у Департаменті корпоративних комунікацій  Укртелекому пояснили, що у зв'язку з порушенням каналів передачі в зоні АТО, трансляція передач Національної радіокомпанії України в Краматорську здійснюється за допомогою сигналу, отриманого з ефіру.  

Таке технічне рішення, кажуть в Укртелекомі, дає змогу забезпечити трансляцію Українського радіо на значній території області. Але при цьому прийом радіосигналу з ефіру технічно не захищений від зовнішніх впливів і збоїв, і залежить від якості сигналу. «Саме збій прийому і став причиною самовільного перемикання на іншу (відмінну від Українського радіо) радіотрансляцію», стверджують у компанії. Та наголошують, що питання передачі сигналу – комплексні і вимагають залучення НРКУ та правоохоронних органів спільно з Укртелекомом.

Укрінформ

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ