Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кравчук впевнений, що Росія ніколи не відпустить Україну

Українська економіка дійсно не готова до європейського рівня, тому що її ніхто до цього не готував. Про це в ексклюзивному інтерв'ю ТВі сказав екс-президент України Леонід Кравчук.

"За роки незалежності ми дуже мало зробили, щоб відірвати нашу економіку від Росії. Все залишилося орієнтованим на Росію. Тому коли президент говорить, що економіка не готова до європейського рівня, то він правий. Але чому вона не готова? Тому що її не готували", - підкреслив він.

Леонід Кравчук також відзначає, що Росія не відпустить Україну з своїх обіймів, адже це - стратегічні інтереси росіян.

"Стратегічне завдання Росії, національні інтереси в тому, щоб не відпустити Україну з своїх обіймів - ніколи і ніяк. Це ще Єльцин писав указ, що Україна повинна залишитися у сфері стратегічних інтересів Росії, всі російські президенти так чинили. Це у них підшкірна філософія", - сказав він.

Нагадаємо, Володимир Путін дотримується жорсткої позиції щодо Митного союзу. В середині листопада Путін за підсумками переговорів у Москві не зміг переконати Віктора Януковича відмовитися від угоди про асоціацію з Євросоюзом. Все, що Янукович хотів для країни і для себе особисто, в тому числі і заходження Сім'ї у деякі суперприбуткові, але недоступні їй сьогодні, схеми; непідтримку Москвою альтернативного кандидата на президентських виборах і активну підтримку в отриманні міжнародної легітимації після перемоги (за будь-яку ціну) у 2015 р., Путін пообіцяв йому.

Однак Путін поставив жорстку умову: тільки "повний стоп", тільки Митний союз - причому, не на словах і обіцянках, а за повною процедурою входження, причому, до виборів 2015 р. Київські ж високопоставлені конфіденти свідчать: вассальний договір з Москвою Янукович підписувати категорично не бажає, і Митний союз як варіант поки ним не розглядається.

Пізніше Кабінет міністрів України 21 листопада призупинив процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Український уряд має намір запропонувати Європейському Союзу і Російській Федерації утворити комісію на тристоронній основі для опрацювання комплексу питань, спрямованих на відновлення втрачених обсягів виробництва. Крім того, Кабмін вирішив "відновити активний діалог із Російською Федерацією та іншими країнами Митного союзу та державами-членами Співдружності Незалежних Держав щодо пожвавлення торговельно-економічних зв'язків з метою збереження та зміцнення спільними зусиллями економічного потенціалу держави.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ