Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Кредитний рейтинг Кредобанку за національною шкалою визнано стабільним

28 грудня 2009 року рейтингове агентство “Кредит-Рейтинг» підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг Кредобанку за національною шкалою на рівні uaBВВ. Прогноз за рейтингом – стабільний, – повідомили у прес-центрі ВАТ «Кредобанк».

 

У ході аналізу агентство використовувало фінансову звітність Кредобанку за 2008 рік та три квартали 2009 року, а також внутрішню інформацію, надану банком у ході рейтингового процесу. Рейтинг uaBBB означає, що банк характеризується достатньою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками, а рівень кредитоспроможності залежить від впливу несприятливих комерційних, фінансових і економічних умов.

 

Наявний у Кредобанку рейтинг за національною шкалою відповідає інвестиційному рівню, а отже забезпечує дотримання законодавчих вимог щодо розміщення страховими компаніями своїх страхових резервів на рахунках лише у тих у банківських установах, кредитний рейтинг яких відповідає інвестиційному рівню за національною шкалою.

 

“На даний час клієнтами та партнерами Кредобанку є понад 100 страхових компаній, - коментує подію Голова Правління Кредобанку Іван Феськів, – і для них важливими чинниками при налагодженні співпраці стало як входження нашого банку до складу Групи капіталу PKO Bank Polski SA – найбільшого польського банку із значною державною часткою, так і наявність рейтингу інвестиційного рівня на виконання законодавчих вимог. За підсумками 2009 року загальний обсяг коштів, розміщених страховими компаніями на поточних та депозитних рахунках в Кредобанку перевищує 100 мільйонів гривень, що складає 11% від загального обсягу коштів, довірених банку корпоративними клієнтами”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ