Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Кремль нав’язує нам інформаційну війну, яка має на меті поневолити наш розум – Порошенко

«Хочу наголосити, що сучасна війна ведеться не лише на лінії фронту. Зараз всі вивчили дуже добре термін «гібридна війна». Кремль нав’язує нам інформаційну війну, яка має на меті поневолити наш розум», - заявив Президент Петро Порошенко на Міжнародному волонтерському та ветеранському форумі «Там, де ми – там Україна». Повідомила прес-служба Президента України.

«Коли з хворої голови на здорову валить Путін, це ще можна зрозуміти. Але мене, як Президента, шокує інше: як же до біса у нього адвокатів в нашому політикумі. Як вони намагаються зняти з нього відповідальність за війну і перекласти цю відповідальність на Україну. Дехто з політиків настільки засліплені внутрішньою боротьбою, що бездумно, а інколи навіть і свідомо, тиражують заяложені і небезпечні штампи російської пропаганди», - зазначив Петро Порошенко.

Глава держави додав: «Можливо, вони думають, що то так боряться за владу. Насправді ж, ні. Я твердо разом з вами переконаний – вони працюють на агресора, вони намагаються підірвати моральний дух українців, вони намагаються послабити волю до спротиву, а головне – б’ють у тил, у спину Збройним Силам, знецінюють подвиг українських воїнів в ім’я України».

За його словами, безумовно, серед трьохсот п’ятдесяти тисяч учасників бойових дій є люди різних політичних поглядів і це об’єктивний зріз суспільства.

«Але я твердо переконаний, ми з вами єдині у головному. Всі ми, від солдата до Верховного Головнокомандувача, знаємо, що теперішня російсько-українська війна – це справжня війна за Незалежність нашої держави. Це російські війська знаходяться на нашій землі. Це від них ми маємо звільнити українську землю, звільнити українців на окупованих землях. Ні в кого з нас немає жодного сумніву, що розпочала цю війну Росія. І що у цій війні ми відстоюємо свої цінності, свою свободу, своє право вибирати подальший розвиток нашої держави. І ми вибрали цей напрямок і це є європейський напрямок, європейський вибір», - підкреслив Петро Порошенко.

За словами Президента, і президентські вибори, і парламентські вибори, і місцеві є запорукою того, що у нас не буде реваншу, і не буде повернення до російської імперії.

«Наша з вами єдність у цьому питанні надзвичайно важлива, адже вам повірять більше ніж політиканам. Бо ви захищали країну потом і кров’ю в окопах, а не язиком і слиною на телеекранах. І поважаючи індивідуальні політичні погляди кожного з вас, закликаю, тим не менш, до позапартійності ветеранського руху», - звернувся до учасників форуму Глава держави.

  
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ