Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кремль покладає на приїзд Януковича великі сподівання

У Москві пов'язують великі очікування з візитом президента України Віктора Януковича. Про це заявило джерело в Кремлі напередодні запланованого на 5 березня офіційного візиту Януковича до Росії.

"Ця, перша після тривалої паузи, зустріч на вищому рівні покликана надати серйозний імпульс розвитку всього комплексу російсько-українських відносин, відновленню їх справді добросусідського та взаємовигідного характеру", - сказав він.

Джерело зазначило, що в Москві, зокрема, чекають активізації роботи російсько-української міждержавної комісії, яку очолюють президенти двох країн.

"Серед першочергових завдань - інтенсифікація політичного діалогу на різних рівнях. В якості ключового інструменту в цій роботі сторони розглядають очолювану президентами російсько-українську міждержавну комісію", - сказав співрозмовник.

"Очікується, що найближчим часом активізується діяльність усіх структурних органів міждержавної комісії", - заявив представник Кремля.

Як відомо, раніше Янукович висловив упевненість в тому, що його офіційний візит до Москви буде сприяти радикальному поліпшенню російсько-українських відносин.

Співрозмовник також повідомив, що на зустрічі президентів двох країн велика увага буде також приділена культурно-гуманітарним зв'язкам.

У тому числі це стосується питань спільної підготовки до святкування 65-річчя перемоги у Великій Вітчизняній війні, протидії спробам фальсифікації історії та кроків з підриву єдності канонічного православ'я, зміцнення співпраці у мовній сфері.

У процесі узгодження, повідомили в Кремлі, знаходиться ряд перспективних проектів, зокрема щодо спільного святкування у 2014 році 200-річчя з дня народження поета Тараса Шевченка.

Крім того, за словами джерела, Медведєв та Янукович планують обговорити питання європейського і глобального порядку денного, тематику взаємодії в рамках СНД, передає Українська правда.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ