Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

КРУ пропонує ЛОДА звільнити головного бухгалтера Львівської обласної філармонії

Контрольно-ревізійне управління у Львівській області провело ревізію фінансово-господарської діяльності Львівської обласної філармонії, під час якої було виявлено суттєві порушення фінансової дисципліни. Зокрема, не одержано доходу у сумі 10,3 тис. грн від орендної плати, оскільки при визначенні її розміру не було враховано індексу інфляції. До того ж до обласного бюджету не перераховано 20,6 тис. грн від отриманої орендної плати. Повідомила прес-служба КРУ у Львівській області.
Ревізія встановила, що філармонія, згідно з укладеним договором, здає в оренду товариству з обмеженою відповідальністю підвальні приміщення загальною площею 407 кв.м, які ТзОВ використовує для організації закладу громадського харчування (кафе, бар, ресторан) та культурно-мистецького центру. Відповідно до договору, філармонія зобов’язана провести за власні кошти капітальний ремонт зданого в оренду приміщення.
Виконувач обов’язків директора філармонії уклав договір підряду на виконання ремонтно-будівельних робіт орендованого підвального приміщення. Вартість робіт становить 538,8 тис. грн. Слід зазначити, що філармонія, згідно з планами, 2006 року має отримати власних доходів в сумі лише 300,0 тис. грн. Витрати на проведення капітального ремонту в кошторисі не передбачені.
У січні поточного року вже виконано роботи на суму 141,9 тис. грн, причому їх не було оплачено. Тож філармонія має борг перед підприємством у сумі 133,4 тис. грн (зараховано товариству заборгованість з орендної плати – 8,5 тис. грн).
Враховуючи, що вартість запланованих робіт з капітального ремонту підвальних приміщень становить 538,8 тис. грн, а річна сума орендної плати товариства становить у середньому лише 38 тис. грн, то в разі, якщо філармонія зараховуватиме орендну плату в рахунок виконаних робіт з капремонту, таке зарахування триватиме упродовж 10-15 років, лише після спливу яких філармонія зможе отримувати реальні доходи. До того ж, за таких умов обласний бюджет не отримає понад 160 тис. грн відрахувань від орендної плати.
За наслідками проведеної ревізії на ім’я в.о. директора філармонії надіслано лист з обов’язковими до виконання вимогами щодо усунення виявлених порушень і недоліків. Матеріали ревізії передано в УДСБЕЗ у Львівській області та проінформовано управління культури і туризму ОДА. Враховуючи значне погіршення стану фінансово-бюджетної дисципліни в філармонії, контрольне ревізійне управління у Львівській області запропонувало управлінню культури і туризму розглянути доцільність перебування на посаді головного бухгалтера, а також призначити керівника організації.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ