Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

КРУ у Львівській області підбило підсумки роботи впродовж І півріччя 2006 року

У Контрольно-ревізійному управлінні у Львівській області підведено підсумки роботи у І півріччі – повідомили в прес-службі КПУ у Львівській області.
Як зазначив начальник управління Євген Романів, проведено 779 ревізій фінансово-господарської діяльності на 771 підприємстві, в установі і організації, на 579 з яких встановлено порушення фінансово-господарської дисципліни.
Крім того, працівники управління взяли участь в чотирьох та самостійно провели 1 державний фінансовий аудит виконання державних та місцевих програм, а також провели державний фінансовий аудит на 4 підприємствах державного сектору економіки.
На 202 об’єктах виявлено недоотримання (втрати) фінансових ресурсів на загальну суму 2,1 млн грн.
На 481 підприємстві, в установі і організації встановлено незаконні, нецільові витрати та недостачі ресурсів на загальну суму 8,1 млн грн.
Фінансові порушення, що не призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, виявлено на 368 об’єктах на суму 134,2 млн грн, з яких найбільшу частку склали випадки заниження в обліку вартості активів - 81,1 млн. грн.
Завдяки вжитим за результатами державного фінансового контролю заходам забезпечено відшкодування і поновлення виявлених незаконних, нецільових витрат та недостач ресурсів на загальну суму 7,3 млн. грн., що складає 90,1% до виявлених.
Усунуто інших порушень фінансової дисципліни на загальну суму 134,4 млн.грн. (100,1 %), в тому числі взято на облік державні активи на суму 93,7 млн. грн. і таким чином попереджено їх втрату.
Ревізією фінансово-господарської діяльності установ культури, що обслуговуються централізованою бухгалтерією відділу культури і туризму Пустомитівської РДА виявлено, що педагогічним працівникам 4 дитячих музичних шкіл району за період з 1 січня по 15 березня 2006 року не перераховано посадові оклади і, як наслідок, не виплачено 40,7тис.грн. заробітної плати.
За допущені порушення на двох посадових осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення. Матеріали ревізії передано в прокуратуру Пустомитівського району.
Ревізією фінансово-господарської діяльності відділу житлового господарства Галицької райадміністрації м. Львова (далі – ВЖГ) встановлено зайве виділення бюджетних коштів житлово-комунальним підприємствам Галицького району м. Львова на загальну суму 199,2 тис.грн. Крім того, виявлено недоотримання 20,7 тис.грн. орендної плати та інші порушення фінансової дисципліни на 70,0 тис.грн.
Встановлено, що відповідно до рішень Львівської міської ради з міського бюджету профінансовано ВЖГ для відшкодування різниці між розміром економічно обґрунтованих витрат утримання 1 кв.м. загальної площі житлового фонду та тарифом, встановленим на послуги з утримання будинків і прибудинкових територій для населення.
Однак, як виявили ревізори, у ВЖГ економічно обґрунтовані розрахунки потреб у бюджетних коштах, відповідно до яких повинно проводитися фінансування житлово-комунальних підприємств, відсутні.
Таким чином, у 2004-2005 рр. семи житлово-комунальним підприємствам району зайво виділено бюджетних коштів на заходи з підтримки утримання житла в загальній сумі 199,2 тис.грн. За допущені порушення на заступника завідувача ВЖГ та завідувача сектором обліку та звітності складено протоколи про адміністративне правопорушення. Матеріали ревізії передано на розгляд в прокуратуру Галицького району м. Львова.
Контрольно-ревізійним відділом у м. Львові проведено планову ревізію в управлінні природних ресурсів та регулювання земельних відносин Львівської міської ради (далі управління), у ході якої виявлено, що внаслідок не оформлення  договірних відносин із 86-ма суб’єктами господарювання, яким, відповідно до ухвал Львівської міської ради передано в оренду земельні ділянки, плата за користування землею протягом обревізованого періоду не нараховувалась і не сплачувалась, що призвело до недоотримання бюджетом м. Львова 582,7 тис. грн.
У трьох випадках частина площ земельних ділянок, які фактично використовувались орендарями, не оформлена договірними відносинами, внаслідок чого міським бюджетом недоотримано 33,5 тис. грн.
Вказані порушення виявлено під час оглядів земельних ділянок, проведених спільно з працівниками управління з контролю за використанням та охороною земель у Львівській області.
Внаслідок вжитих заходів суб’єктами господарювання сплачено до міського бюджету орендної плати в сумі 45,8 тис. грн.
Крім цього, внаслідок відсутності контролю з боку посадових осіб управління за надходженням коштів по відшкодуванню втрат за використання земель сільськогосподарського та лісового призначень, міським та обласним бюджетами недоотримано 21,9 тис. грн.
За допущені порушення на начальника управління та начальника відділу бухгалтерського обліку та звітності складено протоколи про адміністративні правопорушення.
Матеріали ревізії передані на розгляд в прокуратуру м. Львова, про результати проінформовано ВДСБЕЗ ЛМУ УМВСУ у Львівській області та голову Львівської міської ради.
У І півріччі контрольно-ревізійним управлінням проведено комплексні ревізії виконання бюджетів міст Борислава та Нового Роздолу, Личаківського району м.Львова та Миколаївського і Кам’янка-Бузького районів, якими виявлено незаконних і не за цільовим призначенням проведених витрат на загальну суму 650,1 тис. грн., інших порушень фінансової дисципліни у сумі 1453,9 тис.грн., а також встановлено недоотримання місцевими бюджетами 404,6 тис.грн.
Колегією прийнято постанову та затверджено відповідні заходи щодо подальшого поліпшення контрольно-ревізійної роботи, обов’язкового максимального відшкодування збитків, завданих державі та притягнення до відповідальності винних осіб.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ