Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

КРУ влаштувало «трус» місцевих бюджетів ?

Головне контрольно-ревізійне управління України відновило комплексні перевірки місцевих бюджетів. Про це повідомив Голова ГоловКРУ Микола Сивульський під час прес-конференції, – повідомило управління у зв'язках зі ЗМІ Секретаріату КМУ. ?

«Ми перевіряємо не тільки окремі об’єкти, окремі бюджети, а перевіряємо всю систему бюджетування на місцевому рівні, починаючи від того, як вони приймають бюджети, чи дотримуються законодавства, зокрема, Бюджетного кодексу, і як вони далі здійснюють фінансування», - пояснив Микола Сивульський.

Микола Сивульський повідомив, що, наприклад, за результатами перевірки в Одеській області, ГоловКРУ встановлено фінансових порушень на загальну суму 105,8 млн.грн., з яких – нецільових 48,29 млн.грн.

Окрім того, за його словами, ГоловКРУ виявило порушення неефективного використання бюджетних коштів з боку дій місцевої влади в Одесі. Зокрема, йдеться про затвердження «Обласної цільової програми недержавного (додаткового) пенсійного забезпечення працівників бюджетної сфери обласного підпорядкування та посадових осіб місцевого самоврядування на 2008-2017 роки». При цьому він підкреслив, що кошти місцевого бюджету на реалізацію цієї програми спрямовані в конкретно обраний недержавний пенсійний фонд та конкретно обраний «Імексбанк».

Микола Сивульський наголосив, що у зв’язку з цим виникає чимало запитань до місцевої влади, зокрема, чому кошти знайшлися для недержавного пенсійного фонду, в той час, коли в Одеській області результатами перевірки зафіксовано недофінансування практично всіх бюджетних сфер: освіти, державного управління, охорони здоров’я, соціального захисту, культури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ