Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

КРУ виявило у Червоноградському професійному гірничо-будівельному ліцеї фінансові порушення на 64 тисячі гривень

Контрольно-ревізійним управлінням у Львівській області проведено ревізію фінансово-господарської діяльності Червоноградського професійного гірничо-будівельного ліцею. Загальна сума фінансових порушень, що призвели до збитків, складає 64,2 тисячі гривень, – повідомляє прес-служба КРУ у Львівській області.
Зокрема, ревізори звірили списки щодо зарахування заробітної плати працівникам ліцею на поточні (карткові) рахунки, відкриті у Червоноградському відділенні ВАТ „Державний ощадний банк України”, з сумами, вказаними у особових рахунках (карточках нарахування заробітної плати), і встановили, що окремим працівникам ліцею безпідставно перераховано 18,6 тисяч гривень заробітної плати.
Крім того, бухгалтерією ліцею зайво відраховано у Пенсійний фонд 22,5 тисячі гривень, оскільки внески за працюючих інвалідів сплачувались у значно вищому від встановленого законом розмірі.
Також ревізією виявлено фінансові порушення, що не призвели до збитків, на суму 42,1 тисячі гривень. Причиною стало нарахування непередбачених законодавством надбавок і доплат до зарплати та внесків до державних цільових фондів за більшими ставками, ніж передбачено законодавством. Зауважимо, що на момент ревізії ці кошти ще не були виплачені.
Внаслідок вжитих заходів під час ревізії відшкодовано виявлені незаконні видатки в сумі 25,4 тисячі гривень та повністю усунуто інші порушення фінансової дисципліни.
Внаслідок перевірки на чотирьох посадових осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення. Матеріали ревізії передано в УСБУ у Львівській області.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ