Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

КРУ звинувачує львівську владу в розкраданні коштів, виділених на реконструкцію міста

“Ми відмовляємося надавати будь-які коментарі з приводу обвинувачень у справі нецільового використання коштів, виділених бюджетом на реконструкцію Львова», -- про це в коментарі «Гал-info» повідомив головний інженер управління капітального будівництва Григорій Скакун. За словами Скакуна, управління капітального будівництва готує спростування цим обвинуваченням.
Нагадаємо, що сьогодні заступник голови Головного контрольно-ревізійного управління України Сергій Бельчик заявив, що львівські «реконструктори» вкрали 3% коштів виділених на реконструкцію Львова. За його словами, з 81,9 мільйона гривень, які виділили на збереження історичної забудови Львова, 2,4 мільйони використали незаконно. За результатами поведеної ревізії в Управлінні капітального будівництва та Управлінні житлово-комунального господарства Львівської міськради КРУ виявлено ряд порушень ще на етапі включення будинків в список об‘єктів, які фінансуються з державного бюджету.
За словами начальника Управління контролю в базових галузях економіки та сфері комунальної власності Олександра Жаруки, в перелік таких об‘єктів були включені будівлі, які не мають історичної цінності, а кордони історичного ареалу міста не були встановлені Державною службою охорони культурної спадщини України. За результатами перевірки в держбюджет було повернуто 1,6 мільйона гривень.
За даними голів КРУ, на ремонт Першого українського театру для дітей і юнацтва, який не є пам‘яткою архітектури, було витрачено 1 мільйон 521,2 тисячі гривень. Також до нецільового використання коштів управління зарахувало ремонт двох будинків і будівництво житлового будинку.
Крім цього, виявили недотримання процедури закупки товарів, робіт та послуг, до складу яких входило укладання угод без проведення тендерів, і закупка товарів у єдиного виконавця на загальну суму 11,5 мільйона гривень.
  Як повідомив Жарук, фінансування восьми об‘єктів історико-культурної спадщини на суму 4,5 мільйона гривень проводилось без затвердження проектно-кошторисної документації, а реставраційні роботи пам‘яток національного значення проводилися без дозволу Державної служби охорони культурної спадщини України.
За словами Бельчика, після закінчення ревізії, всі матеріали будуть передані правоохоронним органам.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ