Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Криклій: концесійні дороги сприятимуть розвитку економіки України

Концесійні дороги сприятимуть розвитку економіки України. Про це заявив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час зустрічі з Головою Глобального інфраструктурного фонду Джейсоном Лу сьогодні, 24 лютого 2020 року, - повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

У зустрічі взяли участь представники Світового банку, Міжнародної фінансової корпорації, Укравтодору, Команди підтримки реформ при Міністерстві інфраструктури України, Проектного офісу з розвитку державно-приватного партнерства SPILNO.

Владислав Крикілй наголосив, що якомога швидше відновлення та розбудова мережі сучасних і безпечних автошляхів і запровадження для цього механізму концесії є стратегічним завданням Міністерства інфраструктури України: ʺРозгалужена мережа якісних і безпечних автошляхів є одним із найважливіших чинників успішного економічного розвитку України. Нам потрібно якомога швидше з’єднати українців сучасними дорогами і забезпечити бізнесу надійне автодорожнє сполучення. У цьому сенсі найбільш перспективним напрямком для прискорення розбудови мережі доріг відповідно до найкращих стандартів є залучення інвестицій у дорожню галузь через розвиток державно-приватного партнерства. Концесійні дороги сприятимуть розвитку економіки України – стимулюватимуть виробництво необхідних матеріалів і техніки, підготовку висококваліфікованих фахівців, розвиток туристичної галузі у регіонах та покращення сервісу автотранспортними компаніями. І в реалізації цього завдання ми також розраховуємо на підтримку фахівців Світового банку та інших міжнародних партнерівʺ, – заявив Міністр інфраструктури України.

Наразі фахівці Світового банку розробляють на запит Міністерства інфраструктури України модель програми для пілотного проекту концесій на будівництво та експлуатацію автомобільних доріг. Метою цього проекту, фінансованого Глобальним інфраструктурним фондом (GIF), є надання підтримки Міністерству інфраструктури та Укравтодору у вивченні можливих варіантів залучення приватного сектору до робіт з покращення мережі автомобільних доріг, послуг з їх технічного обслуговування та експлуатації.

Проект передбачає розроблення моделі програми модернізації, а згодом технічного обслуговування стратегічної та міжнародної мережі автомобільних доріг, відбору та аналізу (на рівні попереднього техніко-економічного обґрунтування) пілотних проектів з метою їх структурування в рамках програми робіт.

Голова Глобального інфраструктурного фонду Джейсоном Лу відзначив прогрес у реформуванні дорожньої галузі України та підкреслив, що залучення міжнародної експертизи та світових практик сприятиме якісному оновленню мережі автошляхів та успішному запровадженню механізму концесії доріг.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ