Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кримінальна справа проти мене зініційована адвокатом Наталією Крісман і є її особистою помстою - Василь Романишин

Екс-начальник СІЗО Василь Романишин стверджує, що кримінальна справа проти нього ініційована адвокатом Наталією Крісман і є її особистою помстою. 2001 року Василь Романишин, за його словами, відмовився підписати акт про дострокове звільнення Сергія Ясенича якого було засуджено за статтею вже нечинного Кримінального кодексу (ст. 69 - бандитизм) і який був, за словами Василя Романишина, коханою людиною Наталі Крісман.

«Сергій Ясенич був одним із кримінальних авторитетів на Яворівщині і отримав 10 років покарання у вигляді позбавлення волі, але після того, як він відсидів два роки, його хотіли звільнити на підставі того, що в нього був рак четвертого ступеня, я був одним із членів комісії, яка розглядала питання його звільнення, але я не підписав акт про звільнення, оскільки не вважаю, що він був хворою людиною», — зазначив журналістам Василь Романишин.
Саме це, на думку Романишина, є основною причиною помсти Наталі Крісман, під вплив якої потрапив потерпілий Петро Кордик. Також Василь Романишин стверджує, що адвокат Наталя Крісман чинить на нього моральний тиск, формуючи думку громадськості своїми заявами в ЗМІ, а також по мобільному телефону, висилаючи СМС-повідомлення. У повідомленнях, які Василь Романишин продемонстрував журналістам, Наталя Крісман рекомендує йому почитати матеріали певних ЗМІ, називає потворою в погонах і рекомендує сушити сухарі.
Сама Наталя Крісман підтвердила «Гал-info», що між нею та Василем Романишиним відбувається «глибока інтимна переписка по телефону», але, на її думку, там немає нічого, щоб дискредитивувало її, хоча вона й не сподівалася, що її було оприлюднено. Наталя Крісман стверджує, що Сергій Ясенич був чесною людиною, яку закатували в місцях позбавлення волі і справді звинувачує в цьому Василя Романишина. Проте версію про помсту називає абсурдною. «Невже я сфальшувала і свідчення всіх цих людей, над якими знущався Романишин?» — запитує Наталя Крісман. Вона стверджує, що з боку Василя Романишина були до неї сексуальні домагання.
Нагадаємо, що у вересні 2005 року прокуратура Львівської області порушила проти Василя Романишина кримінальну справу за чотирма фактами. Два з них – за зловживання службовим становищем, а саме: приниження, фізичне насильство щодо працівників СІЗО Петра Кордика й Андрія Проця. Також за халатне ставлення до роботи та приховування злочину, коли з ізолятора випустили не ту особу. Останній факт – за перевищення службових повноважень і завдання тілесних ушкоджень одному із засуджених.
     Наразі Василеві Романишину інкримінують ч. 3 ст. 364 Кримінального Кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ