Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Справи про економічні злочини Януковича можуть закрити на початку 2017 року

Кримінальні провадження про економічні злочини екс-президента України Віктора Януковича можуть закрити на початку 2017 року у зв'язку з закінченням строку досудового слідства, заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос. Про це пише "Дзеракло тижня".

Як повідомив Матіос в ефірі телеканалу "112. Україна" увечері в понеділок, 28 листопада, він уже звернувся до президента Петра Порошенка з проханням ініціювати внесення змін до чинного Кримінально-процесуального кодексу. 

"Я поставив до відома генерального прокурора, ми зібралися групою слідчих і направили 18 листопада президентові України листа з моїм підписом, як заступника генерального прокурора, і слідчих, які розслідують економічний блок злочинів Януковича... Ми попросили президента невідкладно внести розроблені ГПУ зміни в КПК", – заявив прокурор. 

В іншому разі, у найближчі місяці кримінальні провадження проти Януковича і його найближчого оточення будуть закриті. "Якщо не буде зібрано достатньої кількості доказів, прокурори будуть змушені протягом грудня-січня 2017 року прийняти процесуальні рішення про закриття кримінальних проваджень щодо членів злочинної організації, у створенні якої підозрюється Янукович. У зв'язку із закінченням граничного 12-місячного строку розслідування, яке проводив і "з'їв" Департамент спецрозслідувань ГПУ", – заявив Матіос.

Нагадаємо, у Святошинському районному суді Києва 28 листопада відбувся допит колишнього президента України Віктора Януковича в режимі відеоконференції в якості свідка у справі про вбивство 48 учасників Євромайдану співробітниками міліцейського спецпідрозділу "Беркут" Олександром Марінченком, Сергієм Тамтурою, Олегом Янішевським, Павлом Аброськіним і Сергієм Зінченком.

Під час судового засідання генпрокурор Юрій Луценко оголосив Януковичу підозру в державній зраді. що в структурі Генеральної прокуратури України створено Управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями.

Як повідомила прес-служба ГПУ, першим завданням нової структурної одиниці прокуратури стане завершення досудового розслідування та передача до суду "Великого кримінальної справи" щодо українського екс-президента-утікача Віктора Януковича і його найближчого оточення.
dt.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ