Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кримські студенти розпочали акції на підтримку Табачника

Близько 300 студентів кримських вишів провели в Сімферополі біля будівлі постійного представництва Президента в Криму пікет на підтримку міністра освіти і науки Дмитра Табачника. Про це повідомили в прес-службі Всеукраїнської молодіжної організації "Молода Україна".

Ініціаторами пікету виступили громадські організації "Російський Крим", "Прийдешні" та Всеукраїнська молодіжна організація "Україна Молода".

Пікетники тримали плакати: "Крим за Табачника", "Дмитре Володимировичу, ми з тобою!", "Табачник - наш міністр", "Табачник - совість української освіти", "Геть брехню про УПА в шкільних підручниках", "Всі повинні мати право вчитися рідною мовою".

Організатори пікету спалили плакат із зображенням персонажів книг про Гаррі Поттера і написом "Вакарчуканізми української освіти", а після цього проскандували: "Дітям потрібен Пушкін!". "Ми - молодь, не дамо вставляти "палки в колеса" Табачнику Дмитру Володимировичу, кожен має право навчатися тією мовою, яку він обирає сам. І Крим не виняток!" - повідомив голова Всеукраїнської молодіжної організації "Молода Україна" Руслан Авчінніков.

Учасники прийняли резолюцію, у якій висловили підтримку міністру освіти Д.Табачнику і назвали його призначення своєчасним. "Табачник дозволить вичистити українську освіту від брехливої неофашистської пропаганди, усуне лінгвоцид російської мови і забезпечить повноцінний розвиток в Україні як українській, так і російській мові", - йдеться в резолюції.

Також на мітингу було підтримано звернення до Президента В.Януковича, в якому студенти зажадали підтримати Табачника в його роботі і не допустити його відставки.

Нагадаємо, Волинська, Львівська, Тернопільська, Івано-Франківська і Рівненська обласні ради, а також Сумська, Львівська і Луцька міськради зверталися до Президента Віктора Януковича, Верховної Ради та Кабінету Міністрів з проханням звільнити Табачника, передає ІМК.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ