Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кримськотатарська газета "Къырым" – під загрозою закриття

Через недофінансування кримськотатарській газеті «Къырым» загрожує закриття. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив перший заступник голови меджлісу кримськотатарського народу, кримський депутат Рефат Чубаров.

Як він розповів, з нового року, газета «Къырым», що фінансується з Державного бюджету, практично не отримала жодної копійки.

«Пишу «практично», тому що навіть перші 74 тис. грн із 319 тис. грн, передбачених у 2013 році, які надійшли в кінці травня 2013, ніяк не пропускаються через казначейство. Відповідно, несплачені борги, журналісти – без зарплати, газета – під загрозою закриття», – зазначив Чубаров.

За його словами, у цій ситуації, головний редактор газети Бекір Мамутов звернувся за сприянням до розпорядника цих коштів – міністра соціальної політики Наталії Королевської.

«Пані міністр, недовго роздумуючи, перенаправила це звернення в Рескомінформацію АРК... Загалом, звичайний для України бюрократичний прийом, використаний для того, щоб уникнути вирішення питання», – наголосив він.

У свою чергу, за словами Чубарова, заступник голови Рескомінформу АРК Айдер Еміров заявив, що, згідно з реєстраційними даними, газета «Къырым» заснована трудовим колективом редакції газети і, відповідно, редакція газети повинна перебувати на самоокупності.

«Здавалося б, Айдер Емірів далеко не новачок у видавничій справі, при цьому, якщо вірити його запевненням на різних журналістських семінарах і круглих столах, усвідомлює необхідність фінансування державою етнічних ЗМІ, які в силу об'єктивно існуючих причин не можуть бути самодостатніми у фінансовому плані. Але це ж треба було мати сміливість вказати міністру соцполітики України на те, що порятунок газети «Къырым» перебуває в її, міністра, руках, достатньо лише Мінсоцполітики України виконати відповідну статтю Держбюджету України в частині фінансування кримськотатарської газети «Къырым»», – написав Чубаров.

Тиждень.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ