Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

КС визнає коаліцію «тушок» нелегітимною, – Ющенко

Лідер «Нашої України» Віктор Ющенко припускає, що через декілька тижнів Конституційний Суд визнає нелегітимною новостворену коаліцію, що, в свою чергу, призведе до дострокових парламентських виборів. Про це він заявив в інтерв’ю 5 каналу, – повідомила прес-служба НСНУ

 

Ющенко зазначив, що досягти єднання можна виключно конституційним шляхом. Водночас формування коаліції не на фракційній основі, вочевидь, - антиконституційний крок Президента. «Якщо обрана дорога таким чином формувати коаліцію, а значить – нелегітимний уряд, це вже «жовта картка» неповаги до Конституції, гарантом якої є Президент України», - заявив він.

 

«Тушками» формувати більшість – це поступити незаконно, нещиро і недемократично», - додав лідер «Нашої України».

 

Водночас Ющенко висловив припущення, що формування нелегітимної коаліції – це політичний крок нового Президента, мета якого – дострокові парламентські вибори.

«Я не виключаю того, що цей крок свідомо був зроблений Президентом – прийти, коли ти в фаворі, до нових парламентських виборів, а не через 2,5 роки, коли ти вже будеш відповідати за 90% того, що ти вже сказав і зробив або не зробив», - підкреслив Ющенко.

 

«Можливо через декілька тижнів Конституційний Суд дасть шанс вийти із незаконного поля формування і уряду, і коаліції, і ми прийдемо до дострокових парламентських виборів. Можливо, це політичний хід», - додав Ющенко.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ