Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ксенія Ляпіна зустрілася зі львівськими підприємцями за „круглим столом”

22 травня в рамках програми Комітету підприємців Львівщини „Геть податкову накладну” (щодо внесення змін до Закону України „Про податок на додану вартість”) відбувся „круглий стіл” за участю голови Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України, народного депутата Ксенії Ляпіної та представників підприємницьких асоціацій та ділових кіл Львівщини. Проце повідомили в прес-центрі Комітету підприємців Львівщини.

Під час „круглого столу” позицію підприємців щодо скасування податкової накладної підтримав перший заступник голови ДПА у Львівській області Микола Князевич. За його словами, наявність чи відсутність податкової накладної наразі не грає для ДПА жодної ролі, оскільки цей документ не виконав функцію, яку на нього покладали.
Потребу реформувати порядок відшкодування ПДВ розуміють і у вищих органах влади, зокрема, як зазначила Ксенія Ляпіна, свої пропозиції розробили Міністерство фінансів України та ДПА. Також прем’єр-міністр України доручив провести громадські консультації з цього питання. „Надія, що буде швидко прийнятий Податковий кодекс, який мав би усунути системні недоліки в оподаткуванні, є примарною, тому наразі варто зосередитися на окремих законах, які можуть змінити порядок адміністрування”, – зазначила Ксенія Ляпіна. КПЛ виявив ініціативу розробити зміни до Закону України „Про ПДВ”. Зі свого боку, Ксенія Ляпіна зголосилася запропонувати цей законопроект на розгляд депутатів парламентської коаліції, яку буде сформовано, проте попередила, що провести такі зміни буде нелегко.
Окрім змін до ЗУ „Про ПДВ”, підприємці обговорили низку проблем, які виникають при роботі з митними та правоохоронними органами. Ксенія Ляпіна наголосила, що питання митниці більшою мірою залежить від політичної волі, ніж від прогалин у законодавстві. Що ж до діяльності правоохоронних органів, народний депутат порадила підприємцям у разі, якщо на їхнє підприємство з „перевіркою” завітала міліція, звертатися... до районного відділу міліції: „Кожний міліціонер, який приходить в магазин для перевірки, є кримінальний злочинець, тому що законодавство чітко передбачає лише чотири випадки, у яких міліція має право проводити перевірку. Те, що вони часто називають перевіркою, насправді підпадає під поняття досудових слідчих дій, проте для того, щоб їх проводити, має бути порушено кримінальну справу. Такі „перевірки” – пряме порушення Закону України „Про міліцію”, – сказала під час засідання „круглого столу” Ксенія Ляпіна. Вона також попросила надіслати на її ім’я звернення та подробиці кожного конкретного випадку, про який розповідали львівські підприємці.
Ксенія Ляпіна радо відгукнулася на пропозицію Комітету підприємців Львівщини зробити такі „круглі столи” регулярними і задекларувала свою готовність приїжджати до Львова хоча б раз на квартал.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ