Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

КСУ заборонив уряду скорочувати зарплати суддів

У Конституційному суді пояснили, що скорочувати зарплати суддям має право виключно Верховна Рада України.

Конституційний суд України заборонив українському уряду своїми постановами скорочувати видатки на утримання судів і зарплати суддям, оскільки таке право має виключно Верховна Рада. Про це повідомляє прес-служба КС України

Як зазначається, у вівторок, 12 липня, суд офіційно оприлюднив прийняте 8 липня рішення у справі за конституційним поданням Верховного суду щодо відповідності Конституції (конституційності) окремого положення пункту 11 Прикінцевих положень закону про держбюджет-2016.

"Визнати таким, що не відповідає Конституції України (неконституційним), положення пункту 11 прикінцевих положень закону України "Про державний бюджет України на 2016 рік" від 25 грудня 2015 № 928-VIII в тій частині, яка передбачає, що норми і положення закону України "Про судоустрій і статус суддів" ... застосовуються у порядку та розмірах, встановлених Кабінетом міністрів України виходячи з наявних фінансових ресурсів державного і місцевих бюджетів та бюджету Фонду соціального страхування України", - йдеться у рішення КС України.

Також у рішенні суду зазначається, що відповідне положення держбюджету-2016 "визнане неконституційним, втрачає чинність з дня ухвалення Конституційним судом України цього рішення". Крім цього, рішення Конституційного суду України є обов'язковим до виконання на території України, остаточним і не може бути оскаржене.

5 канал.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ