Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Кубок світу з лижних гонок та біатлону на Турківщині покажуть на УТ-1 та в Інтернеті

Вперше в історії України, з 12 по 20 січня 2017 року, в селі Яворів на Турківщині (поблизу Сянок) на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту інвалідів України (президент Валерій Сушкевич) відбудуться змагання світового рівня – Кубок світу Міжнародного паралімпійського комітету з лижних гонок та біатлону.

Міжнародний паралімпійський комітет надав право та санкціонував проведення кубку світу в Україні, адже зазначений Центр завдяки розвиненій спортивній інфраструктурі є одним з найкращих в Європі та світі за міжнародними стандартами з реабілітації людей з інвалідністю, а лідерські позиції та авторитет паралімпійського руху України в світі є беззаперечними.

Близько 220 учасників (серед них близько 120 спортсменів) з 19 країн світу (Україна, Великобританія, Бразилія, Італія, Японія, Франція, Хорватія, Китай, Німеччина, Білорусь, Корея, Нідерланди, Норвегія, Польща, Швеція, Швейцарія, Фінляндія, Австрія, Угорщина) братимуть участь у змаганнях високого рівня в Україні, що є надзвичайно високим показником для країни, що вперше проводить міжнародні змагання рівня кубка світу з паралімпійських зимових видів спорту.

Змагання проводитимуться на трасах для лижних гонок та біатлону починаючи з 13 та включно по 20 січня 2017 року. Траси довжиною 5,5 км, перші в історії українського лижного спорту, які пройшли процедуру Міжнародної федерації лижного спорту FIS щодо гомологації та сертифікації.

Програма змагань:

12 січня

Церемонія відкриття (14:00), офіційне тренування

13 січня

Лижні гонки, середня дистанція класичним стилем (жінки, стоячи-7,5 км; чоловіки, стоячи-10,0 км)

Лижні гонки, коротка дистанція (жінки, сидячи – 2,5 км; чоловіки, сидячи – 5,0 км)

14 січня

Лижні гонки, довга дистанція вільним стилем (жінки, стоячи – 15,0 км; чоловіки, стоячи – 20,0 км)

Лижні гонки, довга дистанція (жінки, сидячи – 12,5 км; чоловіки – 15,0 км)

15 січня

Офіційне тренування

16 січня

Лижні гонки, спринт класичним стилем

17 січня

Біатлон, індивідуальна гонка

18 січня

Офіційне тренування

19 січня

Біатлон, спринт

20 січня

Біатлон, середня дистанція

Церемонія закриття (18:00)

Орієнтовний початок стартів о 10.00 год.

Усі етапи змагань транслюватимуться у прямому ефірі на Першому національному телеканалі та у мережі Інтернет. Забезпечуватиме трансляцію команда ПОГ «Бізнес-центр НКСІУ».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ