Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кучма не бачить політики у справі Тимошенко

Другий президент України (1994-2005) Леонід Кучма не вбачає політичного підґрунтя в кримінальних справи проти представників колишньої української влади. "У мене немає підстав називати кримінальні справи і судові процеси проти представників попередньої влади політично мотивованими", - сказав він в інтерв'ю тижневику "Weekly.ua", опублікованому в четвер.

Разом з тим Кучма зазначив, що існує проблема невідповідності сьогоднішньому дню деяких статей Кримінального кодексу Україні. "Потрібно говорити про якість нашої судової системи, проте було б несправедливо дорікати в її недосконалості тільки нинішню владу. Адже що зробили за п'ять років представники попередньої "помаранчевої" влади для зміни того ж Кримінального кодексу або для реформування судової системи? Нічого", - підкреслив він, повідомляють Подробности.

Коментуючи висловлювання про те, що екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко слід звільнити заради збереження стосунків із Заходом, Кучма сказав: "Вимоги до президента окремих політиків і особливо зарубіжних негайно звільнити Тимошенко виглядають, м'яко кажучи, не зовсім адекватними як за формою, так і за змістом ... Уявіть, як було б витлумачено в Європі, якби президент якимось чином виконав ці вимоги ... Напевно, передусім, як підтвердження того, що в нашій країні немає незалежної судової системи".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ