Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кучма перерахував росіянам помилки Ющенка

Екс-президент України Леонід Кучма вважає головною помилкою президента Віктора Ющенка різку зміну зовнішньополітичного курсу країни. "Головна помилка - різка зміна зовнішньополітичного курсу", - сказав він в інтерв'ю радіостанції "Эхо Москвы" у п'ятницю.

"Адже в зовнішньополітичному курсі повернутися спиною до Росії, та й до всіх пострадянських республік і сподіватися, що Захід вже у нас у кишені, вже за рік, півтора будемо в Європейському Союзі, а через рік - членами НАТО, кум королю і сват міністру... Я вважаю, ця неповага до процесів розвитку твоєї країни, які ти повинен знати й розуміти, відсутність наступності в політиці усій", - заявив Кучма

Друга помилка Ющенка, на його думку, лежала у площині внутрішньої політики.

"Замість того, щоб об'єднувати країну, пройти й в усіх попросити пробачення за той бруд, який лився під час передвиборної кампанії, і прийти в першу чергу на схід, де виробляється основний валовий продукт (зі словами): "Хлопці, вибачте, давайте жити за нашим законами, давайте робити спільну справу", - а цього не трапилося", - зазначив Кучма.

Водночас, він вважає, що 5 років президентства Ющенка були для України "великим уроком - для людей усіх, та й для політиків".

"Тобто, цей час усвідомлення в тому числі або нерозуміння процесів розвитку своєї країни, неправоти своєї, що захопилися тими гаслами, тими пустопорожніми обіцянками, які лилися і з наших екранів, і газет у тому числі, і особливо Захід дуже здорово "допомагав", - сказав Кучма.

"Мені здається, що, може, й добре, що країна пройшла через такі випробування й трохи додалося...", - зазначив він, не договоривши.

Кучма також зазначив, що він з моменту сходження з посади президента уникав публічності, інтерв'ю, займався благодійним фондом.

"Ну а зараз, справді, трохи вийшов на це світло боже. І за державу прикро. Я просто хочу розуміти й знати, яким шляхом піде далі Україна", - сказав екс-президент.

Однак на запитання, чи повернеться він у політику, Кучма відповів: "У велику політику - ні, я категорично не хочу повертатися".

"Бути десь потрібним і сказати десь своє слово, я обов'язково цю справу буду робити", - додав він при цьому.

"Я до другого туру не підтримував нікого...В другому турі я справді сказав, що я підтримую (Віктора) Януковича з абсолютно простої причини - я не сприймаю популізму в політиці...Юля (Тимошенко) - це яскравий приклад популізму, тому що за ці роки так зробити з економікою...Ми ж банкрути за великим рахунком", - заявив Кучма, передає Українська правда.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ